Warning: Creating default object from empty value in /home/lamiagr/public_html/configuration.php on line 15

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/lamiagr/public_html/configuration.php:15) in /home/lamiagr/public_html/article.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/lamiagr/public_html/configuration.php:15) in /home/lamiagr/public_html/article.php on line 8
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
Δήμος Λαμιέων Municipality of Lamia
 
Για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε κυρίως το ασύρματο δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο του Δήμου Λαμιέων;
Πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες
Ηλεκτρονική επικοινωνία
Περιήγηση σε ιστοσελίδες
Ενημέρωση
Διασκέδαση - Ψυχαγωγία
Αποτελέσματα


ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΛΑΜΙΑ!!!
ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
 
 Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη
Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων
Ιστορική Αναδρομή
 
   Αρχική > Ιστορική Αναδρομή > Ιστορικά Μνημεία - Εκκλησίες

Ιστορικά Μνημεία - Εκκλησίες 

ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ : Δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της πόλης σε ένα βραχώδη λόφο με πανοραμική θέα, στην κοιλάδα του Σπερχειού, τις κορυφές του Καλλιδρόμου, της μυθικής Οίτης, του Παρνασσού, της Γκιώνας και του Μαλιακού Κόλπου.

Τμήματα οχυρωματικού περιβόλου του 5ου π.Χ. αιώνα και άλλα, από επεμβάσεις και επισκευές, της βυζαντινής και μεσαιωνικής περιόδου.

 Κάστρο   Κάστρο

 Κάστρο   Κάστρο
 
 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ : Μονόκλιτη επιμήκης Βασιλική ταβανοσκεπής, η οποία μεταγενεστέρως διεχωρίσθη σέ δύο κλίτη μέ πρόσθετους κίονες είναι ο Ιερός Ναός των ΕισοδίωνΕκκλησία της Θεοτόκου, πού ευρίσκεται κάτω από τό Κάστρο της πόλεως Λαμίας. Ο σημερινός Ναός κτίσθηκε τό 1762 επάνω σέ παλαιότερο Ναό πού καταστράφηκε από πυρκαγιά όπως μαρτυρεί η κτιτορική επιγραφή:

ΚΤΗΤΟΡΙΚΗΕΠΙΓΡΑΦΗ
ΕΠΗ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΖΙΤΟΥΝΙΟΥ ΚΥΡΙΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΑΝΘΙΜΟΥ Ο ΘΙΟΣ ΗΚΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΠΟΝΟΜΑΤΗ ΤΗΣ ΗΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΤΗ ΤΩΝ ΙΣΟΔΗΩΝ ΕΚ ΦΘΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΣΟΚΑΛΟΥ ΕΚΑΤΑΚΑΪ ΕΞ ΕΔΑΦΟΥΣ ΗΔΟΥ ΠΑΛΙΝ ΘΕΟΥ ΕΥΔΟΚΟΥΝΤΟΣ ΑΝΑΚΕΝΗΘΙ ΕΠΗ ΕΤΟΥΣ ΑΨΞ ΔΗΑ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΗΜΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΤΑΠΗΝΟΥ ΚΤΗΤΟΡ ΔΗΑ ΔΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΗΜΟΤΑΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΑΩΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡ ΔΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΤΟΡΙΘΙ ΔΗΑ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩ ΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΨΞΒ μηνός Ιουνίου κα΄.


Η τοιχοδομία του Ναού είναι απλή. Ο Νάρθηκας προστέθηκε αργότερα, γι΄ αυτό δέν έχει τοιχογραφίες όπως ο κυρίως Ναός. Εσωτερικά ο Ναός είναι κατάγραφος μέ τέσσερις σειρές θεμάτων - ζώνες. Η πρώτη έχει μαρτύρια αγίων της Παλαιάς καί της Καινής Διαθήκης. Η δεύτερη ιστορεί από τόν Ιερόν Νιπτήρα μέχρι τήν Ανάσταση. Η τρίτη περιλαμβάνει τριάντα Αγίους καί η Τετάρτη ολόσωμους Αγίους άνδρες καί γυναίκες. Από πλευράς αρχιτεκτονικής ο Ναός δέν παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον. Από πλευράς όμως τοιχογραφιών είναι όντως μια Αρχοντική Εκκλησία.

Εκκλησία
 
Εκκλησία

ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ : Επί της οδού Καλύβα Μπακογιάννη της πόλεως Λαμίας μεταξύ της πλατείας Λαού  καί της οδού Ροζάκη Αγγελή αριστερά καθώς κατευθύνεται κανείς πρός τήν οδό Ροζάκη ευρίσκεται εντός μικρού οικοπεδικού χώρου τό ηρώο - κενοτάφιο του ήρωος της Αλαμάνας Αθανασίου Διάκου στό σημείο ακριβώς όπου έγινε το μαρτύριό του.

ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ

Τό έτος 1886 μέ πρόταση του Ταγματάρχου Ρούβαλη καί αργότερα (1889) μέ ενέργειες του Δημάρχου Λαμιέων Σκληβανιώτου κατεσκευάσθη τό κενοτάφιο αυτό εις ανάμνησιν της τραγικής θυσίας του Αθανασίου Διάκου. Είναι ένας Γολγοθάς, δηλαδή συσσώρευση μεγάλων λίθων πού έχει στην κορυφή του μαρμάρινο Σταυρό τον οποίο περιβάλλουν φύλλα δάφνης. Στην πρόσοψη του Γολγοθά υπάρχει η επιγραφή:
"Ουτος ο τόπος ενθα τήν 23ην Απριλίου 1821 υπό των Τούρκων ανασκολοπισθείς εμαρτύρησε υπέρ Πίστεως καί Ελευθερίας ο Αθανάσιος Διάκος.
Σέ άλλη πλάκα πού τοποθετήθηκε τό 1930 μέ τήν συμπλήρωση 100 χρόνων ελεύθερης Λαμίας, ο ποιητής Κωστής Παλαμάς έγραψε τούς ακόλουθους στίχους:
"Καί των ηρώων καύχημα στήν δόξα του Κυρίου Θανάση Διάκο σ΄ εφερεν ο δαρμός του μαρτυρίου, καί ενω σο`υ σπάραζε κακή φωτιά τό τίμιο σωμα τραγούδι αγγελικό φιλί σου μύρωνε τό στόμα.
Πίσω ακριβώς από το μνημείο επί υψηλού τοίχου εντός κόγχης υπάρχει η προτομή του Αθανασίου Διάκου. Επίσης η είσοδος είναι μαρμάρινη μέ δύο πυρσούς σέ κάθε κολώνα λεπτής τέχνης.
Μεγάλης ιστορικής καί Εθνικής αξίας είναι και ο ανδριάντας του Αθανασίου Διάκου πού στήθηκε στήν πλατεία Διάκου τό έτος 1903 και είναι έργο του καλλιτέχνη Γιάννη Καρακατσάνη.

Πρόκειται για το μνημείο-κενοτάφιο που ο Δήμος Λαμιέων αφιέρωσε το 1889 στον Αθανάσιο Διάκο, μια από τις πιο συγκλονιστικές μορφές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Μεγάλοι λίθοι σχηματίζουν έναν μικρό τύμβο, στην κορυφή του οποίου είναι τοποθετημένος ένας μαρμάρινος σταυρός, στολισμένος με φύλλα δάφνης. Πίσω από το μνημείο υπάρχει και η προτομή του ήρωα.

ΛΟΦΟΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ :  Μέσα στο καταπράσινο δασύλλιο, υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, πολιούχου της πόλης. Εδώ ο επισκέπτης εκτός από ένα ευχάριστο περίπατο, μπορεί να γευτεί εξαιρετικό φαγητό απολαμβάνοντας τη θέα του Σπερχειού μέχρι τις ακτές του Μαλιακού κόλπου.

Αγιος Λουκάς
 
Αγιος Λουκάς
 
Αγιος Λουκάς

ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΘΗΛΗ : Η πολιτική ιστορία των Ελλήνων αρχίζει στην αρχαία κώμη Ανθήλη, στη Φθιώτιδα. Η γέννηση του θεσμού της Αμφικτιονίας αρχικά μεριμνούσε για την τέλεση της γιορτής της Θεάς, την προστασία και την επιμέλεια των ιερών χώρων, πρώτα της Ανθήλης κι υστέρα και των Δελφών, αποφάσιζε για την ανέγερση νέων ναών, φύλασσε τους θησαυρούς και τα αναθήματα, προέδρευε στα “Πύθια”, ενώ ταυτόχρονα μεριμνούσε για τη φρούρηση των Στενών των Θερμοπυλών, επέβλεπε τις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Αμφικτιονίας, χωρίς να προσβάλει τα ήθη και τους νόμους τους, και είχε το δικαίωμα να τιμωρήσει τους παραβάτες, τους απείθαρχους, “ιερόσυλους” και να κηρύξει εναντίον τους Ιερό πόλεμο επίσης σήμανε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο την έναρξη κοινού πολιτικού και εθνικού βίου, μετά την ένωση διάφορων φύλων και τη σταδιακή καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, ενώ για το έθνος που προέκυψε από την ένωση άρχισε επίσης κοινή ιστορική πορεία Πόλεμοι, κοινή λατρεία, ανάγκες επιβίωσης, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις έκαναν το θεσμό της Αμφικτιονίας ισχυρό και αυτός καλλιέργησε κοινά ήθη, γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό για το έθνος των Ελλήνων που πλέον είχε κοινή ιστορία και κοινό μέλλον.

Η Πυλαία Αμφικτιονία, η αρχαιότερη θρησκευτική και μετά πολιτική οργάνωση θεωρείται, ο πιο μακρινός πρόγονος σύγχρονων, διακρατικών οργανισμών και ενώσεων. Η γη γερασμένη πια μετρά μεγαλύτερους πολέμους, προκλήσεις κι απειλές και οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να βρουν κοινά στοιχεία για νΆ αντέξουν στο χρόνο. Η Κοινωνία των Εθνών (Κ.Τ.Ε.) που ιδρύθηκε το 1919, για να αναπτύξει τη συνεργασία, ανάμεσα στα έθνη και τη λύση των διεθνών διαφορών με ειρηνικά μέσα, έληξε άδοξα μετά το ΒΆ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τη διαδέχτηκε το 1945 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), που προσπαθεί έκτοτε να αποτρέπει τους πολέμους, να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, να η και την ελευθερία δημιουργεί τις συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής προόδου.
Η Ενωμένη Ευρώπη (Ε.Ε.) προσδοκά να συγκεντρώσει τους λαούς της Ευρώπης κάτω από ένα κοινό καθεστώς του θα προάγει την πρόοδο και θα εξασφαλίζει την ειρήνη για όλους τους πολίτες της. Στο σύγχρονο κόσμο ο μύθος κι η ιστορία, οι θεοί, οι ήρωες και οι απλοί θνητοί, ο πόλεμος, η ειρήνη και η ενότητα, είναι πραγματικότητες που αδιάκοπα προσπαθούν να ισορροπήσουν.

Μόνο που η αμφικτιονική κατάρα , ανήκει πια στο παρελθόν και τις “Πυλαίες μετοπωρινές” συνεδριάσεις της αρχαίας πόλης Ανθήλης, της Φθιώτιδας· για τους άλλους είναι άκακη!

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΩΠΟΥ :  Ένα ξεχωριστό κομμάτι, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο κέντρο της ΦΘιωτικής Γης αλλά και της χώρας μας. Ένα στενό πέρασμα που σχηματίζουν πανύψηλες κάθετες βουνοπλαγιές της Οiτης και του Καλλιδρόμου. Ένα φαράγγι που οδηγεί τα νερά της Ανατολικής Οίτης στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Το φαράγγι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Στην έξοδό ω, στις παρυφές της Οίτης και του καλλιδρόμου στην νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του Σπερχειού, βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια (Τραχίνα) που ήταν μία από τις πέντε πόλεις στο Βασίλειο του Αχιλλέα.

Στο κέντρο του Φαραγγιού προς την πλευρά της Οίτης δεσπόζει ο «Κούβελος» στην κορυφή του οποίου υπήρχε αρχαίος οικισμός. Η πανέμορφη διαδρομή που περνά κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα της Παπαδιάς και καταλήγει στη γέφυρα του Ασωπού το τέλος του Φαραγγιού, διαρκεί περίπου πέντε ώρες.

Η καλύτερη περίοδος για το πέρασμά του, είναι το καλοκαίρι και οι πρώτοι μήνες του Φθινοπώρου. Τότε που λιγοστεύουν τα νερά του, τα οποία στα στενά περάσματα φθάνουν το ύψος του ενός και πλέον μέτρου αναγκάζοντας τους επισκέπτες να φορέσουν το μαγιό τους.

 

Φαράγγι Ασωπού   Φαράγγι Ασωπού
 

ΔΕΛΤΑ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ : Το Δέλτα του Σπερχειού ποταμού βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού Φθιώτιδας, εκτείνεται ανατολικά της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα ανατολικά των κοινοτήτων Ροδίτσας, Ανθήλης, Μεγ. Βρύσης και Β.Α, Β των κοινοτήτων Δαμάστας, Θερμοπυλών και Αγ. Τριάδας. Ο Σπερχειός ποταμός πηγάζει από τον Τυμφρηστό από τα 2.327μ και ύστερα από διαδρομή 82,5μ χύνεται στο Μαλιακό κόλπο όπου σχηματίζεται το Δέλτα του. Η έκταση του ήταν παλαιότερα θάλασσα που βαθμιαία οπισθοχώρησε λόγω των προσχώσεων του ποταμού.

 

Δέλτα Σπερχειού
 
Δέλτα Σπερχειού
 
Κατά την εποχή του Ομήρου αναφέρεται ότι η θάλασσα έφτανε ως τα Καλύβια, συνοικισμό δυτικά της Λαμίας. Ο ποταμός με τα άφθονα φερτά υλικά που σχημάτισε αυτή την προσχωσιγενή πεδιάδα της Ανθήλης, της Ροδίτσας, των Θερμοπυλών και της Αγ. Τριάδας. Στην περιοχή του Δέλτα τα εδάφη είναι άργυρο- ιλυώδη, πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο και μέτρια εφοδιασμένα σε κάλιο. Κύριος παράγοντας στο σχηματισμό της ξηράς του Δέλτα είναι ο ποταμός Σπερχειός. Η κεντρική κοίτη του ποταμού τροφοδοτείται από 63 χείμαρρους μόνιμης και περιοδικής ροής.

Επίσης μεγάλη σημασία για την περιοχή του Δέλτα είναι η επίδραση των θαλάσσιων νερών. Λόγω της μικρής κλίσης που παρουσιάζει η περιοχή προς τη θάλασσα η ροή των νερών του ποταμού είναι ήρεμη και σε περίπτωση πλημμυρίδας τα θαλάσσια νερά εισδύουν στην κοίτη και εισχωρούν αρκετά μέσα στη ξηρά κατακλύζοντας μεγάλα εδαφικά τμήματα.

Η βλάστηση εξαρτάται από τους τοπικούς εδαφικούς παράγοντες υγρασίας και αλατότητας. Κατά μήκος των ακτών του υγροβιότοπου υπάρχει μια εδαφική ζώνη που χαρακτηρίζεται από χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Στο εσωτερικό του υγροβιότοπου η βλάστηση επηρεάζεται από τα θαλασσινά νερά που κατακλύζουν συχνά την περιοχή. Εκεί τα εδάφη είναι αλατούχα και η βλάστηση χαμηλή αραιή και ανθεκτική στις δυσμενείς συνθήκες. Πιο πάνω τα εδάφη που δεν επηρεάζονται από το θαλασσινό νερό έχουν αποδοθεί για καλλιέργεια (ρυζοκαλλιέργεια κατά κύριο λόγο).

Η πανίδα του Δέλτα είναι πολύ πλούσια και περιλαμβάνει πολλά σπάνια είδη. Το Λιβάρι αποτελεί ένα αξιόλογο βιότοπο. Τα κυριότερα είδη ψαριών που απαντά κανείς εκεί είναι κέφαλοι, γοφάρια, γλώσσες, κοκκάλια, λαβράκια, τσιπούρες κλπ. ενώ από τα οστρακοειδή κύρια είδη είναι το κυδώνι, το στρείδι και το χάβαρο. Στο Σπερχειό και ειδικά στις θέσεις όπου υπάρχουν καρστικά νερά έχει παρατηρηθεί ένα είδος ψαριού, το Pungitius Hellenicus το οποίο αντιπροσωπεύει ένα ιδιαίτερο τύπο του Pungitius στον Καναδά και την Ιρλανδία. Αλλα είδη ψαριών του γλυκού νερού είναι η μπριάνα, το μουστακάτο, το χέλι, η πέρκα, το κουνουπόψαρο, πλατίτσα, ο κυπρίνος και η πέστροφα στα νερά του Γοργοποτάμου. Επίσης στην περιοχή του Γοργοποτάμου υπάρχουν βάτραχοι, χελώνες, νεροχελώνες, σαύρες, νερόφιδα και οχιές. Τέλος φιλοξενούνται διάφορα είδη θηλαστικών όπως ποντικός, νυφίτσα, λαγός, σκίουρος, νυχτερίδα, αλεπού, κουνάβι, ασβός κλπ.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΦΑΝΟΥ : Φυσικό σπήλαιο που σου προκαλεί δέος ακριβώς κάτω από το Κάστρο, συνοδευόμενο με πολλές ιστορίες και μύθους.

ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ

 

Πολεμίστρες    Πολεμίστρες

 

Πολεμίστρες
 
ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ Μ. ΒΡΥΣΗΣ
 

ΠΑΓΚΡΑΤΙ

 

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

 

Αγιοι Θεόδωροι
 
Αγιοι Θεόδωροι

 

ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΛΗΣ

 

Πλατείες   Πλατείες
 
Πλατείες   Πλατείες
 
Πλατείες
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

 

Νεοκλασσικό Κτίριο   Νεοκλασσικό Κτίριο
 
Νεοκλασσικό Κτίριο   Νεοκλασσικό Κτίριο
 
Νεοκλασσικό Κτίριο   Νεοκλασσικό Κτίριο
 
ΛΥΓΑΡΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ  ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΑΛΑΜΑΝΑ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

 

Ιστορικό Τρίγωνο Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος
 
ΜΥΛΟΙ ΜΟΥΖΕΛΗ

ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΞΗΡΙΑ

ΠΗΓΗ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΡΗΓΜΑΤΑ ΟΙΤΗΣ - ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ)

 
 
Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης του πολίτη, για να λαμβάνετε τα νέα του Δήμου Λαμιέων στο e-mail σας. 

Ο καιρός στην πόλη μας

 


Ο παρών ιστοχώρος χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2000 - 2006 στα πλαίσια του Μέτρου 4.7 "Ενίσχυση Δράσεων της Καινοτομίας και της Κοινωνίας της Πληροφορίας". Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Στατιστικά Ασύρματου Δικτύου HotSpot

Τελευταίες 30 ημέρες
08/11/2012 - 08/12/2012
Συνδέσεις 228
Διάρκεια 141 ώρες
Διάρκεια (Μ.Ο.) 0.62 ώρες
Downloads 7.82 GB
Downloads (Μ.Ο.) 35.13 MB
Uploads 0.66 GB
Uploads (Μ.Ο.) 2.95 MB


Χάρτης κάλυψης WiFi Δικτύου Δήμου Λαμιέων